Customer Success Engineer sökes till
Kovalent AB i Göteborg

Arbetsbeskrivning

Tilltalas du av teknisk service på avancerade analysinstrument? Vill du bistå svensk forskarelit och vara med på vår framgångsresa och bidra till Kovalents fortsatta utveckling och tillväxt? Som Customer Success Engineer hos Kovalent erbjuds du en gedigen introduktion och ett variationsrikt arbete!

Kovalent söker ingenjör med teknisk bredd, känsla och blick för tekniska lösningar och service till våra kunder. Du erbjuds en utvecklande roll med frihet under ansvar där du får chansen att arbeta med spännande produkter på ett Life Science-företag som växer. Du utgår från vårt kontor i Göteborg men är ute hos våra kunder största delen av arbetstiden. Att arbeta med oss innebär är ett mycket omväxlande arbete där du ständigt träffar nya människor i nya miljöer, kunder såväl som våra leverantörer både inom Sverige och utomlands. Hos oss får du möjlighet att arbeta med utrustning som t.ex. datorer, injektorer, detektorer, pumpar och robotar som är uppbyggda med mekanik, optik, elektronik, mjukvara. Du arbetar för det mesta med fasta servicekontrakt men även akuta serviceinsatser.

Vi som arbetar på Kovalent bygger långsiktiga och nära kontakter med våra kunder för att kunna ge dem den bästa möjliga supporten. I vår organisations DNA finns viljan att bistå och erbjuda rätt instrumentering och lösningar för våra kunder. Vi tror att nyckeln till framgång för företag är god service och support. Vi är idag 11 personer i ett ägarlett företag, där du blir sedd, lyssnad till och kommer att känna dig nära till de snabba besluten. Våra kunder återfinns inom ett brett spektrum av branscher, såsom universitet, sjukhus, läkemedels-industri, forskningsinstitut, kemisk industri, kärnkraftsindustri, m.fl.

Äntligen rätt svar igen! Att stödja kunder så att deras instrumentering ger rätt svar är av största betydelse. Att mätdata blir rätt är en av de absolut viktigaste faktorerna för en ”nöjd kund”.

Kvalifikationer

För att lyckas i arbetet tror vi att du har erfarenhet av att arbeta somexempelvis
servicetekniker och nyligen har avslutat dina studier som t.ex. högskoleingenjör inom elektronik, automation och mekatronik, maskinteknik eller motsvarande kompetens. Du
har ett tekniskt intresse och gillar att lösa problem. Grundläggande kunskap i elektronik och mekanik är viktiga ingredienser att ha med sig i jobbet. Du kan läsa och förstå el-scheman och ritningar samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Du tycker om att arbeta med ansvar under frihet, har en mycket god kommunikativ förmåga och kan möta olika sorters människor. Du förstår vikten av att vårda relationen till kunden. Körkort B är ett krav och vi erbjuder dig tjänstebil.

Att bygga förtroende och tillit är en stor tillgång när du möter våra kunder. Det gäller att tänka långsiktigt och leverera över tid.

Ansvarsområden

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a.:

  • ● Installationer och driftsättning av instrument på plats hos våra kunder

  • ● Utbildning av våra kunders operatörer i underhåll och handhavande

  • ● Förebyggande underhåll och validering

  • ● Felsökning och avhjälpande av instrumentfel

  • ● Att vara en partner till våra kunder och ge dem bästa tänkbara service

Tjänsten innebär resor till våra kunder runt om i Sverige, de flest av dem finns i
områdena Göteborg, Malmö, Linköping och Lidköping. Resor förekommer även till våra leverantörer i Europa och USA och främst i utbildningssyfte. Som ett framtida steg finns det även möjlighet att utvecklas inom sälj, om du lockas av det. Det finns också möjlighet till personlig utveckling. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du rapporterar direkt till VD.

"Det dagliga arbetet består i att supporta våra kunder. Det är inte bara akuta problem som skall lösas med Lab utrustning, utan även det viktiga förebyggande underhållet.
Jag har alltid känt en stor tillfredställelse när det gäller att hjälpa andra, och utvecklas tillsammans med användare. Samtidigt gillade jag problemlösningen som kan vara nog så utmanande.

Själv började jag som serviceingenjör därefter säljare och för ett kvartal sedan blev jag VD, det är svårt att göra en bättre utveckling. Det betyder att jag som VD/chef vet hur man gör service på bästa sätt. Så är inte fallet i de flesta organisationer"
- Mikael Alfredsson, VD

Ansökan

Kontakta vår styrelseordförande Jan Brattberg om du är intresserad av tjänsten. Jan nås på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller 0709-119303

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Kovalent AB

Grundades 1992. Vi har lång erfarenhet inom området provberedning och kemisk analysteknik. Tillsammans med vårt dotterbolag Skandinaviska Genetec AB representerar vi en rad världsledande instrument- och företag som tillverkar labbförbrukningsvaror. Kovalent har kontor i Stockholm och Göteborg (HQ). Våra kunder är främst operatörer inom läkemedelsindustrin, miljölaboratorier, universitet & institut, sjukhus samt kraft-, skogs- och oljeindustrin för att bara nämna några. På Kovalent strävar vi efter att etablera och utveckla långsiktiga partnerskap med våra kunder. När vi använder ordet "partnerskap" menar vi att Kovalent blir en integrerad del av våra kunders projekt, där vi förväntas förstå deras applikationsbehov fullt ut. Vi strävar efter att göra Kovalent till våra kunders första och naturliga val, och denna ambition genomsyrar hela vår organisation från första kontakt till färdig och levererad produkt. Våra kärnverksamheter är GC (gaskromatografi), GC/MS (gaskromatografi/masspektrometri), HPLC, provberedning (rötning, extraktion, askning, syntes) och indunstning, HPTLC/TLC (tunnskiktskromatografi). Vi har lång erfarenhet av HPLC och vi representerar för närvarande den japanska tillverkaren Jasco. De erbjuder också en spektroskopilinje inklusive - UV-vis, FT-IR, Raman, Circular Dichroism, Spectrofluorometrar, Polarimetrar plus SFC och SFE. Ett nytt område för oss är produkter för fastfasextraktion. Vi har automatiserade lösningar för online-SPE för allmänt arbete eller dedikerade applikationslösningar från Axel Semrau. Vi erbjuder även Elemental Combusion Analyzers från TE Instruments, för analys av kväve, svavel, klorid, TOC med mera.
www.kovalent.se

Titta gärna på en av våra huvudleverantörers hemsida: Milestone Srl

Subscribe to our newsletter:

KOVALENTS PHILOSOPHY

At Kovalent we strive to establish and develop long-term partnerships with our customers. When we use the word “partnership” we mean that Kovalent becomes an integral part of our customers’ projects, where we are expected to fully understand their application needs. We aim to make Kovalent our customers’ first and natural choice, and this ambition permeates our entire organisation from initial contact to finished and delivered product.

CONTACTS:

Kovalent AB
Hulda Lindgrens gata 6A
421 31 VÄSTRA FRÖLUNDA
Sweden
Phone: +46(0)31-709 81 80
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Org.nr: 556417-2194

SKANDINAVISKA GENETEC AB

Genetec is a member of the same family of companies as Kovalent. Both companies share the same set of values and are in many ways integrated with each other. The main difference between the two companies are their products. Kovalent is involved in system solutions including instrumentation and Genetec is mainly working with consumables. The focus of Genetec is chromatography accessories. You are welcome to visit their state of the art web shop: genetec.se