Next Level of Lab Service. Vill du vara med och bistå svensk forskarelit?

Kovalent AB söker nu en Serviceingenjör / Servicetekniker till Göteborg

Kovalent grundades 1992 och är ett etablerat företag i laboratoriebranschen. Kovalent är ett företag i utvecklingens framkant där vi bistår, utbildar och ger support till Sveriges forskarelit. Vi säljer kemiska analysinstrument som är viktiga för forsknings- och utvecklingsarbetet på våra svenska företag och universitet. Där säkerställer vi bl.a. analysernas kvalitet och riktighet. Allt har en gemensam nämnare i rätt utrustning, kompetens och upparbetad tillit. Vi är drygt 10 personer i teamet och vi är ett ägarlett företag med allt vad det innebär, bl.a. du blir sedd, lyssnad till och du kommer att känna dig nära till de snabba besluten.

Våra kunder återfinns inom ett brett spektrum av branscher, såsom universitet, sjukhus, läkemedelsindustri, forskningsinstitut, kemisk industri, kärnkraftsindustri, etc. Detta tillsammans med att våra produkter hela tiden rör sig i frontlinjen när det gäller teknik, gör det hela ännu mer spännande. Tänk att få arbeta med datorer, injektorer, detektorer, pumpar, robotar etc. som är uppbyggda med mekanik, optik, elektronik, IT etc. som styrs av en mjukvara!

Att arbeta som servicetekniker är ett mycket omväxlande arbete där kunskapen i elektronik och mekanik är viktiga ingredienser. Du träffar hela tiden nya människor i nya miljöer och du får dessutom möjlighet att besöka våra leverantörer i Europa och i USA.

Tillsammans med vårt högt motiverade team erbjuder vi en tjänst som utvecklar och stimulerar. Arbetet för våra kunder utgör en viktig del i deras liv och därför söker vi en person som har samma inställning till sitt yrke. Ta nu vara på möjligheten och låt oss tillsammans, gemensamt med våra kunder lyfta ambitionen ett snäpp till. Att vara professionell är för oss att alltid ha goda avsikter.

En av företagets hörnstenar är den personliga kontakten. Vi bygger långsiktiga och nära kontakter med våra kunder för att kunna ge bästa möjliga support. I vår organisations DNA finns viljan att bistå och erbjuda rätt instrumentering samt lösningar för våra kunder. Vi tror på att nyckeln till framgång för företag som säljer analysinstrument är god service och support. Kovalent tar konsekvensen av denna erfarenhet och vi har målet att bygga upp Sveriges bästa serviceorganisation.

Arbetsuppgifterna består av:

 • ● Installationer och driftsättning av instrument

 • ● Utbildning av operatörer i handhavande och underhåll

 • ● Felsökning och avhjälpande av instrumentfel

 • ● Förebyggande underhåll och valideringar

 • ● Support till och partnerskap med kund

Om dig:

 • ● Är du nyfiken på teknik?

 • ● Tycker du om problemlösning?

 • ● Har du passion för kunskapsutbyte?

 • ● Ser du självständigt arbete under ansvar som en fördel?

 • ● Gillar du att hjälpa andra?

 • ● Vill du veta vad svensk forskning håller på med?

Om du svarar ja på frågorna ovan, då är Kovalent den rätta miljön för dig att utvecklas vidare i ditt affärsmannaskap. Som ett framtida steg finns det även möjlighet att utvecklas inom sälj, om du lockas av det. Det finns också möjlighet till personlig utveckling.

"Det dagliga arbetet består i att supporta våra kunder. Det är inte bara akuta problem som skall lösas med Lab utrustning, utan även det viktiga förebyggande underhållet.
Jag har alltid känt en stor tillfredställelse när det gäller att hjälpa andra, och utvecklas tillsammans med användare. Samtidigt gillade jag problemlösningen som kan vara nog så utmanande.

Själv började jag som serviceingenjör därefter säljare och för ett kvartal sedan blev jag VD, det är svårt att göra en bättre utveckling. Det betyder att jag som VD/chef vet hur man gör service på bästa sätt. Så är inte fallet i de flesta organisationer"
- Mikael Alfredsson, VD

Vi söker en person som har en passande inställning och attityd till att lösa uppgiften på det sätt som vi anser optimalt. Då vår mission är ”Harmoni mellan Människa och Teknik” ställer vi stor vikt vid de mellanmänskliga relationerna såväl externt som internt. Våra leverantörer bygger världsledande kemiskanalytiska instrument och vi ser oss själva som ”interfacet” mellan utrustningen och kunden.

Om du känner kittling och passion för att få arbeta med det absolut senaste inom elektronik, mekanik, optik, IT etc. så kan denna tjänst vara ditt nästa steg i din utveckling.

Vi tror att du antingen har erfarenhet av att arbeta som servicetekniker eller nyligen avslutat dina studier såsom medicintekniker, högskoleingenjör inom elektronik, mekanik eller har du skaffat dig motsvarande kompetens på annat sätt.

Resor förekommer primärt inom Sverige, men även i Europa och USA för utbildning. Tjänsten innebär endast måttligt med övernattningar i Sverige. Utbildningarna blir initialt ett antal veckors utbildning i utlandet.

Körkort B är ett krav och vi erbjuder tjänstebil.

Kontakt:

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Brattberg på telefon:
031-7098181.

Välkommen med din ansökan!

KOVALENTS PHILOSOPHY

At Kovalent we strive to establish and develop long-term partnerships with our customers. When we use the word “partnership” we mean that Kovalent becomes an integral part of our customers’ projects, where we are expected to fully understand their application needs. We aim to make Kovalent our customers’ first and natural choice, and this ambition permeates our entire organisation from initial contact to finished and delivered product.

CONTACTS:

Kovalent AB
Hulda Lindgrens gata 6A
421 31 VÄSTRA FRÖLUNDA
Sweden
Phone: +46(0)31-709 81 80
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Org.nr: 556417-2194

SKANDINAVISKA GENETEC AB

Genetec is a member of the same family of companies as Kovalent. Both companies share the same set of values and are in many ways integrated with each other. The main difference between the two companies are their products. Kovalent is involved in system solutions including instrumentation and Genetec is mainly working with consumables. The focus of Genetec is chromatography accessories. You are welcome to visit their state of the art web shop: genetec.se